Wektorki

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
elii666
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 16
Rejestracja: 24 lut 2023, 16:11
Płeć:

Wektorki

Post autor: elii666 »

Sprawdzić czy wektory u,v są liniowo niezależne, jeżeli:

u=10a−b, v=a+3b, ||a||=1, ||b||=2, a∘b=−2.
maria19
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 375
Rejestracja: 31 maja 2019, 19:32
Podziękowania: 346 razy
Otrzymane podziękowania: 95 razy

Re: Wektorki

Post autor: maria19 »

elii666
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 16
Rejestracja: 24 lut 2023, 16:11
Płeć:

Re: Wektorki

Post autor: elii666 »

Nadal nie rozumiem ://
janusz55
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1624
Rejestracja: 01 sty 2021, 09:38
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 424 razy

Re: Wektorki

Post autor: janusz55 »

ODPOWIEDZ