Adblock jest włączony: Serwis forum.zadania.info jest utrzymywany z wpływów z reklam (których wcale nie ma tu zbyt dużo). Proszę rozważyć wyłączenie Adblocka na tej stronie.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
brian
- Witam na forum

- Posty: 5
- Rejestracja: 14 kwie 2010, 18:37
- Podziękowania: 1 raz
Post
autor: brian » 14 kwie 2010, 18:55
Witam.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu 3 zadań bo wymiękam, a muszę wiedzieć ocb.
1. Połowa sumy liczb K i N ??
2. \(a^2-3a+1\) dla a= -4
3. \(\frac{1}{2}a^2 \times 4 \times (-a) \times (-5)=\)
-
anka
- Expert

- Posty: 6572
- Rejestracja: 30 sty 2009, 00:25
- Podziękowania: 26 razy
- Otrzymane podziękowania: 1113 razy
- Płeć:
Post
autor: anka » 14 kwie 2010, 19:52
1. \(\frac{K+N}{2}\)
2. Policz \((-4)^2-3 \cdot (-4)+1\)
3. \(=10a^3\)
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
-
brian
- Witam na forum

- Posty: 5
- Rejestracja: 14 kwie 2010, 18:37
- Podziękowania: 1 raz
Post
autor: brian » 14 kwie 2010, 20:25
Bardzo dziękuję Ci za pomoc:)