Ile jest kodów

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
enta
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 619
Rejestracja: 18 mar 2018, 13:33
Podziękowania: 206 razy
Płeć:

Ile jest kodów

Post autor: enta »

Ile jest kodów składających się z 5 cyfr takich, że na pierwszych trzech miejscach są cyfry podzielne przez 3,na czwartym miejscu jest cyfra nieparzysta a na ostatnim cyfra podzielna przez 5
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10382 razy
Płeć:

Re: Ile jest kodów

Post autor: eresh »

enta pisze: 16 maja 2023, 20:58 Ile jest kodów składających się z 5 cyfr takich, że na pierwszych trzech miejscach są cyfry podzielne przez 3,na czwartym miejscu jest cyfra nieparzysta a na ostatnim cyfra podzielna przez 5
na pierwszych trzech miejsc mogą być: 0,3,6,9
na czwartym: 1,3,5,7,9
na piątym: 0,5
\(4^3\cdot 5\cdot 2\)
Ostatnio zmieniony 17 maja 2023, 07:54 przez eresh, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawka błędu
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
Maciek32
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 87
Rejestracja: 14 mar 2023, 17:08
Podziękowania: 40 razy
Otrzymane podziękowania: 3 razy

Re: Ile jest kodów

Post autor: Maciek32 »

A to nie będzie \(4^3\cdot 5\cdot 2\) ?
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10382 razy
Płeć:

Re: Ile jest kodów

Post autor: eresh »

Maciek32 pisze: 16 maja 2023, 22:42 A to nie będzie \(4^3\cdot 5\cdot 2\) ?
tak będzie
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ