Rozwiąż nierówność
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10382 razy
- Płeć:
Re: Rozwiąż nierówność
\(\sin 3x\leq \frac{1}{2}\\
3x\in [\frac{5\pi}{6}+2k\pi, \frac{13\pi}{6}+2k\pi]\\
x\in [\frac{5\pi}{18}+\frac{2k\pi}{3},\frac{13\pi}{18}+\frac{2k\pi}{3}], k\in\mathbb{Z}\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę