Diament...
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Ale jestem zły! Ta stereometria rzeczywiście prosta.. Eh, ja założyłem, że lepiej będzie powalczyć z prawdopodobieństwem no i wywalczyłem tyle, że zrobiłem dobrze podpunkt A i wsio. W B i C są błędy. Zad 7 sobie trochę olałem, wyliczyłem z tw. sinusów boki i Pp. A teraz jak policzyłem to wyszły mi takie objętości:
\(\frac{8a^{2}sin \beta sin \gamma d}{162sin( \beta+ \gamma)}\)
\(\frac{19a^{2}sin \beta sin \gamma d}{162sin( \beta+ \gamma)}\)
Ehhh...
Ehhh...
Jak czachur.czachur pisze:Ale jestem zły! Ta stereometria rzeczywiście prosta.. Eh, ja założyłem, że lepiej będzie powalczyć z prawdopodobieństwem no i wywalczyłem tyle, że zrobiłem dobrze podpunkt A i wsio. W B i C są błędy. Zad 7 sobie trochę olałem, wyliczyłem z tw. sinusów boki i Pp. A teraz jak policzyłem to wyszły mi takie objętości:
Ehhh...
czyli moja sytuacja prezentuje sie nastepujaca:
pierwsze 5 zadan bezbledne wyniki - 60pkt
6 zadanie źle, raczej 0pkt, choc moze rzucą ze 2,3 bo niby wszystkie podpunkty zrobilam )
7 zadania, gdzies drobny blad, bo mianownik mam o polowe za maly, moze przy polu podstawy zapomnialam 1/2 :/ ...
- mysle ze jakies 15 pkt minimum powinno byc....
daje to 75%, zeby gdzies tylko za zapis tych pierwszych 5 zadan nie odjeli za duzo....
i tak na styk przejde... moze... i trzeba sie dobrze przygotowac do finalu bo warto powalczyc )
pierwsze 5 zadan bezbledne wyniki - 60pkt
6 zadanie źle, raczej 0pkt, choc moze rzucą ze 2,3 bo niby wszystkie podpunkty zrobilam )
7 zadania, gdzies drobny blad, bo mianownik mam o polowe za maly, moze przy polu podstawy zapomnialam 1/2 :/ ...
- mysle ze jakies 15 pkt minimum powinno byc....
daje to 75%, zeby gdzies tylko za zapis tych pierwszych 5 zadan nie odjeli za duzo....
i tak na styk przejde... moze... i trzeba sie dobrze przygotowac do finalu bo warto powalczyc )