Próbna matura z www.zadania.info
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- supergolonka
- Moderator
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
8 zadanie, przykład b... jak dla mnie przegięte , można się namieszać, np - ja nie brałem pod uwagę ilość możliwych sum, ale w ogóle cyfr możliwych do użycia, brakło by mi czasu aby to rozwiązać.
Wyobrażacie sobie rozwiązywać zadanie 9 sposobem I?
Ja miałbym podobny wynik - około 70 procent, robiłem maturę równo 2 godziny 59 minut.
Wyobrażacie sobie rozwiązywać zadanie 9 sposobem I?
Ja miałbym podobny wynik - około 70 procent, robiłem maturę równo 2 godziny 59 minut.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2008, 21:29 przez silenius, łącznie zmieniany 1 raz.
- supergolonka
- Moderator
Co do sposobu I w zadaniu 9, to on wcale nie jest trudny jeżeli się normalnie dzieli wielomiany (a jeszcze lepiej jak się użyje schematu Hornera). Ja piszę to dzielenie grupując wyrazy tylko z powodów technicznych (TEX'owe makro do zapisywania algorytmu dzielenia dopiero się robi). No i w stosunku do pozostałych jest on dość naturalny.
Co do zad. 8b, to ja sam też się pomyliłem.
Co do zad. 8b, to ja sam też się pomyliłem.
A jak poziom podstawowy?? Ja zdaje na podstawie, muszę powiedzieć ze nigdy jakimś super mózgiem z matmy nie byłem i dlatego podstawa... A ta maturka z zadania.info jak na mnie poszła przyzwoicie, około 70%.. W porównaniu do matury z operonu z listopada to postęp jakiś do przodu jest xD bo z tamtej miałem 27% Oby ta właściwa matura poszła dobrze ))))))) Ciekawe co tam CKE szykuje....
- supergolonka
- Moderator
słuchajcie. Widzę pewną niekonsekwencje w zadaniu 8b. Mianowicie w treści zadania piszecie, że
"suma dwóch losowo wybranych liczb dwucyfrowych" nie podając czy mogą się powtarzać czy nie. No logiczne jest że nie mogą żeby zadanie było spełnione ale musimy to wiedzieć. Z odpowiedzi wynika że przyjęte jest że nie mogą się powtarzać. Dlatego zdziwiło mnie zdanie podane w rozwiązaniu zadania...
"nie mogą być równe bo suma jest nieparzysta"
hello, w takim razie skoro dopuszczona była możliwość co mogą być równe to zbiór omega liczymy inaczej. Nie wiem ja się na to nadziałem. Może po prostu błąd wynika z mojego złego rozumowania ale... no cóż.
ogólnie maturka była super i dziękuje za nią i dołączam się do prośby z powyższego postu
"suma dwóch losowo wybranych liczb dwucyfrowych" nie podając czy mogą się powtarzać czy nie. No logiczne jest że nie mogą żeby zadanie było spełnione ale musimy to wiedzieć. Z odpowiedzi wynika że przyjęte jest że nie mogą się powtarzać. Dlatego zdziwiło mnie zdanie podane w rozwiązaniu zadania...
"nie mogą być równe bo suma jest nieparzysta"
hello, w takim razie skoro dopuszczona była możliwość co mogą być równe to zbiór omega liczymy inaczej. Nie wiem ja się na to nadziałem. Może po prostu błąd wynika z mojego złego rozumowania ale... no cóż.
ogólnie maturka była super i dziękuje za nią i dołączam się do prośby z powyższego postu