Odchudzanie
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Odchudzanie
Mam duży brzuch i w miarę chude nogi. Szczerze mówiąc, myślę że może to wyglądać komicznie. Mam z tego powodu wiele kompleksów. Biegam, ale szybko się męczę, pół kilometra to u mnie maks. Brzuszki robię, ale to nic nie daje. Nie mam jakoś siły żeby wytrwać w dietach i to mnie rozbraja! pomóżcie
Re: Odchudzanie
To dobre pytanie jak na to forum. Systematyczne rozwiązywanie zadań może pomóc. Zwłaszcza zadania z geometrii mają dobry wpływ na płaski brzuch. Ale pamiętaj trzy zadania i to co dzień.
Przecież to jest dział Hyde Park, więc i tematyka wątków nie musi być bezpośrednio związana z zadaniami.
A co do odchudzania, to jeśli nie lubisz biegać, może przesiądź się na rower albo wybierz jakiś inny sport, który ułatwi zrzucenie wagi. Pół kilometra, to ewidentnie za mały dystans na jakiekolwiek efekty w bieganiu, chyba że jest to sprint Najlepszy efekt jednak daje połączenie aktywności fizycznej z dietą, albo chociaż z dobrymi nawykami żywieniowymi. Warto porozmawiać z osobą, która się zajmuje dietetyką, bo z pewnością ułatwi to dobranie działania, które będzie dawać efekty.
A co do odchudzania, to jeśli nie lubisz biegać, może przesiądź się na rower albo wybierz jakiś inny sport, który ułatwi zrzucenie wagi. Pół kilometra, to ewidentnie za mały dystans na jakiekolwiek efekty w bieganiu, chyba że jest to sprint Najlepszy efekt jednak daje połączenie aktywności fizycznej z dietą, albo chociaż z dobrymi nawykami żywieniowymi. Warto porozmawiać z osobą, która się zajmuje dietetyką, bo z pewnością ułatwi to dobranie działania, które będzie dawać efekty.
3 proste zasady:
1.Ruch - spacer, rower, siłownia cokolwiek.
2.Dieta - jakościowa a nie ilościowa.
3.Odpoczynek i regeneracja - dużo snu to podstawa nie tylko do odchudzania ale ogólnie to zachowania zdrowia.
1.Ruch - spacer, rower, siłownia cokolwiek.
2.Dieta - jakościowa a nie ilościowa.
3.Odpoczynek i regeneracja - dużo snu to podstawa nie tylko do odchudzania ale ogólnie to zachowania zdrowia.
zgadzam się z przedmówcami, trzeba po prostu na zawsze zmienić swoje życie, znaleźć złoty środek pomiędzy zdrowym trybem życia a niewielką ilością grzeszków i przyjemności. Niezbędny jest ruch, nawadnianie, zdrowe odżywianie i czas na regenerację
-
- Witam na forum
- Dopiero zaczynam
- Podziękowania: 1 raz
Na pewno warto pomyśleć tez o mące orkiszowej przy odchudzaniu. Nie jadać mąki pszennej
-
- Guru
- Podziękowania: 41 razy
- Otrzymane podziękowania: 7436 razy
Orkisz to pszenica !EsteraB984 pisze: ↑30 cze 2022, 11:02 Na pewno warto pomyśleć tez o mące orkiszowej przy odchudzaniu. Nie jadać mąki pszennej
-
- Dopiero zaczynam
- Podziękowania: 1 raz
No jest to pszenica, zgadza się, jest to pszenica orkisz, ale... no sorry, ale od zwykłej pszenicy się różni. Ma zupełnie inną zawartość błonnika, minerałów etc. Zawiera więcej białka i znacznie mniej cukru.
-
- Witam na forum
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
- Expert
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1544 razy
A jesli ktoś nie ma talii to co
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Dopiero zaczynam
- Podziękowania: 6 razy