Czy warto iść na studia matematyczne ?
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Czy warto iść na studia matematyczne ?
W szkole średniej jestem dobry z matematyki, maturę z niej zdaję bardzo wysoko najczęściej jest to max...
Powiedzcie mi czy warto iść na studia matematyczne? Jest po tym praca później ?
Powiedzcie mi czy warto iść na studia matematyczne? Jest po tym praca później ?
Studia techniczne są dziś bardzo ważne. Na przykład informatycy mogą pracować praktycznie wszędzie tam, gdzie są skomputeryzowane maszyny. Z czasem trend może się zmienić, ale mając wykształcenie wyższe łatwiej się przebranżowić i na przykład uzupełnić wiedzę przez podjęcie studiów podyplomowych. Poza tym, mózg warto ćwiczyć, a nic go lepiej nie zmusza do pracy, jak nauka.
Gdy braknie Ci na czesne, a pożyczone pieniądze trzeba będzie spłacić - Co wtedy ? Poczytaj, jak spłacić chwilówkę. Zapraszamy.
Re: Czy warto iść na studia matematyczne ?
Moja kuzynka studiowała matematyke i teraz pracuje w ksiegowości, nie miała problemu ze znalezieniem pracy po studiach ale jakoś super nie zarabia. Na twoim miejscu raczej bym wybrala cos w czym sie matematyka przydaje ale coś lepiej płatnego, nie wiem dokładnie co niestety nie bede nigdy na twoim miejscu bom słaba z matmy
Może gdybyś tę matematykę z czymś połączył. Czyli stosowana to łatwiej byłoby gdzieś znaleźć pracę. Na pewno będziesz się musiał czegoś douczyć w zależności od stanowiska. Chyba że marzysz o karierze profesorskiej. Idź w matematykę, jeśli nic innego Cię nie pociąga. Potem będziesz najwyżej kombinował. Ale chyba jesteś ogarnięty, więc nie widzę problemu.
-
- Expert
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1539 razy
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
Jestem absolwentem dobrego krakowskiego liceum. Byłem dobrym uczeniem ze wszystkich przedmiotów, o ile chciało mi się uczyć. Moją pasją jest architektura, ale nie pójdę na nią do póki nie będę wiedział w 100%, że to jest to co w życiu chce i potrafię robić. Dlatego chwilowo wybieram się (kierując się moim drugim wilkiem zainteresowaniem) na matematykę na PWr lub UWr i (za namową znajomych) biorę też drugi kierunek Automatyka i Robotyka na elektronice, czyli zupełnie inna bajka. I moje pytanie czy skoro mówicie, że majca jest rzeczywiście tak trudna (wrażenie można nawet odnieść, że aż nie dla ludzi), to czy studiowanie dwóch kierunków jest możliwe? Specjalnie opuszczam Krk by zmienić miasto, a co pewnie da mi lepsze warunki do nauki, więc mam nadzieję, że studiom poświęcę 100% mojego zaangażowania.
-
- Guru
- Podziękowania: 4 razy
- Otrzymane podziękowania: 9162 razy
Dawniej,kiedy jeszcze były egzaminy wstępne na studia,egzaminatorzy woleli przyjąć kandydata z niższą średnią ocen i bdb lub db z matematyki ,niż kandydata z wysoką średnią i bdb z matematyki-do tych odnoszono się nieufnie (nie wiemy czy to typ kujona,czy rzeczywiście "talent" matematyczny).Z obserwacji wiedzieli,że tylko pasjonaci czują się dobrze na studiach matematycznych i lepiej sobie radzą.
P.s.Jeśli jesteś uczniem VLO w krk. to możesz iść na matematykę jak w dym...
P.s.Jeśli jesteś uczniem VLO w krk. to możesz iść na matematykę jak w dym...
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.