No i po maturze
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
no właśnie...mam podobny problem...w zadaniu ostatnim z trójkątem korzystałam z twierdzenia cosinusów i zrobiłam rachunkowy błąd. Ale tak 3 pkt na 4 dostane chyba, co nie? :/
poza tym nie policzyłam najmniejszej wartości logarytmu...ale ogólnie zadowolona jestem. Maturka nie była taka straszna.
pozdrawiam
poza tym nie policzyłam najmniejszej wartości logarytmu...ale ogólnie zadowolona jestem. Maturka nie była taka straszna.
pozdrawiam
- supergolonka
- Moderator
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
Osobiście jestem lekko zszokowany zadaniem 1, bo tam nie jest napisane, że jest to wielomian stopnia 3, więc na mój gust to zadanie nie da sie rozwiązać i rozwiązanie podane w kluczu jest błędne (zakłada sie, że jest to wielomian stopnia 3) - można spreparować wielomian stopnia 5, żeby tak wyglądał. Gdyby natomiast wiedzieć, że jest to wielomian stopnia to taki wielomian jest wyznaczony przez 4 punkty na wykresie i takie rozwiązanie z puntami powinno być ok (choć to tak naprawdę zależy jakie punkty wybrałeś).
- supergolonka
- Moderator
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
wybrałem 3 miejsca zerowe oraz podany punkt (0,90)supergolonka pisze:Osobiście jestem lekko zszokowany zadaniem 1, bo tam nie jest napisane, że jest to wielomian stopnia 3, więc na mój gust to zadanie nie da sie rozwiązać i rozwiązanie podane w kluczu jest błędne (zakłada sie, że jest to wielomian stopnia 3) - można spreparować wielomian stopnia 5, żeby tak wyglądał. Gdyby natomiast wiedzieć, że jest to wielomian stopnia to taki wielomian jest wyznaczony przez 4 punkty na wykresie i takie rozwiązanie z puntami powinno być ok (choć to tak naprawdę zależy jakie punkty wybrałeś).
j/snufkin_
Kilka dni z zadaniami z zadania.info dały mi naprawdę dużo.
Co do I zadania:
Jeśli od razu napisałem, że wielomian jest w postaci W(x)=(x+6)(x+5)(x+3) (nie uwzględniłem a) i za chwilę pokazałem, że dzieje się tak dlatego, że W(90)=0, a w dalszej części zadania wszystko wyszło ok, to wpadnie chociaż 1 pkt?
Oczywiście pytam czysto teoretycznie
Kilka dni z zadaniami z zadania.info dały mi naprawdę dużo.
Co do I zadania:
Jeśli od razu napisałem, że wielomian jest w postaci W(x)=(x+6)(x+5)(x+3) (nie uwzględniłem a) i za chwilę pokazałem, że dzieje się tak dlatego, że W(90)=0, a w dalszej części zadania wszystko wyszło ok, to wpadnie chociaż 1 pkt?
Oczywiście pytam czysto teoretycznie
Moim zdaniem było całkiem spoko:D W porównaniu do próbnej w marcu (mam na mysli tą trudniejsza wersje) była o niebo łatwiejsza.Pomijając zadanie z jednokładnością które mnie zirytowało i głupi błąd z trygonometrii to jest ok;D I dzięki Wam zadania. info!!!P rzez ostatni czas spedziłam tu sporo czasu. A TERAZ PORA SIE ODMÓŻDŻYĆ;D