Rozwiązać równiania liniowe metodą uzmienniania stałej

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
zajac
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 12 kwie 2010, 14:42

Rozwiązać równiania liniowe metodą uzmienniania stałej

Post autor: zajac »

a) \(\frac{dy}{dx}\) - 2xy= x-\(x^3\)
b) \(\frac{dy}{dx}\) cosx+y sinx = 1

oraz Rozwiązać równania liniowe metoda przewidywania:

a) \(\frac{dy}{dx}\) - y = \(-2e^x\)
b) \(\frac{dy}{dx}\) -6y = \(-2e^4^x\)

Bardzo prosze o pomoc :)
ODPOWIEDZ