Rozwiąż nierówność

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Zibi123
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 101
Rejestracja: 19 sty 2021, 22:58
Podziękowania: 41 razy

Rozwiąż nierówność

Post autor: Zibi123 »

Rozwiąż nierówność \(\frac{ - 1}{2} \le \sin x \le \frac{ \sqrt{3} }{2}\), \(x \in [0 ;2 \pi] \)
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3512
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 50 razy
Otrzymane podziękowania: 1923 razy

Re: Rozwiąż nierówność

Post autor: Jerry »

Obrazek
\(0\le x\le {\pi\over3}\vee {2\pi\over3}\le x\le {7\pi\over6} \vee {11\pi\over6}\le x\le2\pi\)

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ