Pole obszaru między krzywymi

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
cheruille
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 49
Rejestracja: 21 mar 2021, 23:20
Podziękowania: 36 razy
Płeć:

Pole obszaru między krzywymi

Post autor: cheruille »

Oblicz pole obszaru między krzywymi
\(y=4-x^2\) i \(y=x^2-2x\)
grdv10
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1039
Rejestracja: 04 sty 2020, 12:47
Podziękowania: 9 razy
Otrzymane podziękowania: 388 razy
Płeć:

Re: Pole obszaru między krzywymi

Post autor: grdv10 »

Zrób rysunek, znajdź punkty przecięcia (to będą granice całkowania), napisz całkę z różnicy funkcji górnej i dolnej.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6267
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Pole obszaru między krzywymi

Post autor: korki_fizyka »

Powinno wyjść P = 9
pole.png
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ