Problem z odpowiedzą skokową lub impulsową układu

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
xtml_
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 18
Rejestracja: 09 gru 2020, 14:21
Podziękowania: 8 razy

Problem z odpowiedzą skokową lub impulsową układu

Post autor: xtml_ »

Cześć!
Policzyłem odpowiedź skokową i impulsową, a także stałą czasową dla układu:
252208502_591183092123784_4387428710417825056_n.jpg
Problem z odpowiedzą skokową lub impulsową układu
Okazało się, że oba wyznaczone wzory są takie same, a odpowiedź skokowa ma dodatkowo jednostkę czasu, zaś ta impulsowa nie zawiera.
Przymierzając się do wykonania wykresu podstawiając dane: R1 = 594 R2=633 Ohmy i C=20nF k(t) prócz zera dla którego wynosi 1 przyjmuje w każdej jednostce czasu 0. Nie pokrywa się to wgl z teorią, bo powinno z tego co wiem maleć.
Czy ktoś może podpowiedzieć co mam źle?
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: Problem z odpowiedzą skokową lub impulsową układu

Post autor: kerajs »

1. Aby wykazać że obie odpowiedzi są takie same musisz pokazać także równość stałych czasowych, a tej bazując wyłącznie na fragmentach ustalonych nie da się wyliczyć.
2. Ja tu nigdzie nie widzę obliczeń dla odpowiedzi na impuls Diraca.
ODPOWIEDZ