Równanie

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
EatonFS
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 127
Rejestracja: 27 kwie 2020, 22:41
Podziękowania: 51 razy
Płeć:

Równanie

Post autor: EatonFS »

Mam jeszcze problem z jednym zadaniem rozwiąż równanie \(\frac{dy}{dx} =3xy+2\) czy tutaj musze zrobić równanie jednorodne \(\frac{dy}{dx} - 3xy=0? \)
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Równanie

Post autor: eresh »

EatonFS pisze: 08 maja 2021, 18:07 Mam jeszcze problem z jednym zadaniem rozwiąż równanie \(\frac{dy}{dx} =3xy+2\) czy tutaj musze zrobić równanie jednorodne \(\frac{dy}{dx} - 3xy=0? \)
tak
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ