Równania stanu i wyjścia.

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
zealot_93
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 171
Rejestracja: 31 gru 2013, 18:38
Podziękowania: 80 razy

Równania stanu i wyjścia.

Post autor: zealot_93 »

Bardzo proszę o pomoc w poniższym zadaniu:
Dany jest obiekt opisany równaniami:
\( \frac{du_C}{dt}=- \frac{1}{C} i_L+ \frac{1}{C}i \)
\(\frac{di_L}{dt}= \frac{1}{L}u_C- \frac{R}{L}i_L \)
Przy założeniu, że sygnałem wejściowym jest prąd i a sygnałem wyjściowym napięcie na rezystorze R przez który płynie prąd \(i_L\), jaka jest postać równi stanu i wyjścia tego obiektu?
ODPOWIEDZ