Prawo propagacji

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
FalconXYZ
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 07 wrz 2018, 18:09

Prawo propagacji

Post autor: FalconXYZ »

Oblicz niepewność pomiarową korzystając z prawa propagacji niepewności.

1.Estymata niepewności pomiarowej
\[
Uwe =11,994[v]
Uwy=10,884 [v]
Iwy =1088,2 [mikroA]
\]


2. Niepewność typu A
\[
Uwe= 0,0051020027[v]
Uwy= 0,00515716108[v]
Iwy= 0,36852536889[mikroA]
\]


3. Niepewność typu B
\[
Uwe= 0,03577839618 [𝑣]
Uwy= 0,03257410218[𝑣]
Iwy= 6,28388032986[mikroA]
\]


Prawo propagacji
\( \left( \frac{ \partial f}{ \partial x1 } \right)^2 * u^2 \left(x1 \right) + \left( \frac{ \partial f}{ \partial x2 } \right)^2 * u^2 \left(x2 \right) \)
ODPOWIEDZ