Wytrzymałość materiałów

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Kiki01
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 28
Rejestracja: 08 paź 2020, 13:03
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz

Wytrzymałość materiałów

Post autor: Kiki01 »

Proszę o pomoc
Wspornik o długości L = 4m (rys.1) jest obciążony układem sił P1 = 100 kN i P2 - 2 MN. Belka ma przekrój cienkościenny skrzynkowy o stałej grubości(rys.b, b =45cm, h = 60cm, \(ρ\) =const=2cm) i wykonana jest ze stali o module sprężystości E = 200 GPa i liczbie Poissona v=0,33[-]. Przyjęty typ utwierdzenia jest tak wykonstruowany, że spełnia warunki skręcania swobodnego (zapewniona jest swoboda deplanacji). Wyznacz wykresy sił wewnętrznych N, Tx, Ty, Mx, My, Mz. Sporządzić wykres ekstremalnych naprężeń normalnych \(σ(y)\)
1WM.jpg
ODPOWIEDZ