Pokazać że
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- Jerry
- Expert
- Posty: 3512
- Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
- Podziękowania: 50 razy
- Otrzymane podziękowania: 1923 razy
Re: Pokazać że
Rozpatrz funkcję
\( y=f(x)=x \arctg x - \frac{ \pi }{2 } x+1, \text{ dla } x \ge 0\)
w aspekcie istnienia ekstremów...
Pozdrawiam
PS. Wydaje mi się, że \(0<y\le 1\)
\( y=f(x)=x \arctg x - \frac{ \pi }{2 } x+1, \text{ dla } x \ge 0\)
w aspekcie istnienia ekstremów...
Pozdrawiam
PS. Wydaje mi się, że \(0<y\le 1\)