Algebra Boole'a

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
dom1ns00
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 36
Rejestracja: 07 lut 2020, 19:19
Podziękowania: 14 razy
Płeć:

Algebra Boole'a

Post autor: dom1ns00 »

Uprościć równania:
\(1) AB'(C+D)+(C+D)'\)
\(2) [(EF)’ + AB + C’D’](EF)\)
\(3) (AB + C) + (D + EF)(AB + C)’\) ,gdzie \('\) to negacja
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: Algebra Boole'a

Post autor: kerajs »

\(1) AB'(C+D)+(C+D)'=AB'+(C+D)'\)
\(2) [(EF)’ + AB + C’D’](EF)=( AB + C’D’)EF\)
\(3) (AB + C) + (D + EF)(AB + C)’=(AB + C) + (D + EF)=AB + C + D + EF\)
ODPOWIEDZ