trygonometria

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
sopczi2001
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 41
Rejestracja: 03 mar 2019, 20:54
Podziękowania: 11 razy

trygonometria

Post autor: sopczi2001 »

(tg pi/6)^x^2 > (ctg pi/6)^x
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: trygonometria

Post autor: kerajs »

\(( \frac{1 }{ \sqrt{3} } )^{x^2}>( \sqrt{3} )^x\\
1>( \sqrt{3} )^{x+x^2}\\
0>x+x^2\\
-1<x<0\)
ODPOWIEDZ