Obliczyć napięcia na zaciskach otwartego łącznika w stanie nieustalonym

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kingkong
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 20 paź 2019, 17:17
Płeć:

Obliczyć napięcia na zaciskach otwartego łącznika w stanie nieustalonym

Post autor: kingkong »

Obliczyć napięcia na zaciskach otwartego łącznika w stanie nieustalonym dla wymuszenia napięciowego E oraz prądowego I:
E=10V napięcie stałe, I=10A prąd stały, R1=R2=R3=R4=10Ω, C=10mF, L=0.1H
Obwód jak na zdjęciu https://ibb.co/D7VBV0z
Bardzo proszę o pomoc.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Obliczyć napięcia na zaciskach otwartego łącznika w stanie nieustalonym

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ