środek ciężkości, studia

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
student2906
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 18 lut 2019, 20:05
Podziękowania: 1 raz

środek ciężkości, studia

Post autor: student2906 »

Wyznacz współrzędne środka ciężkości obszaru o jednakowej gęstości, opisanego równaniami: x=a,
x=5a, y=b, y=x+c, a,b,c>0, c>b. Wykonaj szkic obszaru z naniesionym środkiem ciężkości.
Proszę o rozwiązanie z wytłumaczeniem zadania.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ