Na podstawie pozycji wyjściowych oraz końcowej(która jest taka sama w obydwu przypadkach) wskaż w którym wariancie ruch będzie łatwiejszy do wykonania.Odpowiedź uzasadnij.
Pierwszy przypadek wygląda tak jak na załączonym obrazku,natomiast drugi gdy biodra w pozycji wyjściowej są jeszcze bardziej zgięte.(głowa bliżej podłoża)
https://www.google.com/search?q=Unoszenie+tu%C5%82owia+na+%C5%82awce+rzymskiej&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjI7LmCl7TgAhUFuIsKHYRcDVkQ_AUIDigB&biw=1920&bih=944#imgrc=dkYISOCVKz20pM: