proszę o pomoc w zadaniach!

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
natalinka99
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 14 lis 2018, 12:57
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

proszę o pomoc w zadaniach!

Post autor: natalinka99 »

Zad1. Liczby x+3,5,7 tworzą w podanej kolejności ciąg geometryczny. Wyznacz liczbe x.
Zad2. Dany jest ciąg o wyrazie ogólnym an= n do kwadratu przez 2n+1.wyznacz wyraz an +1
Zad3. Dany jest ciąg geometryczny o wyrazie ogólnym an=5×2 n kwadrat. Wyznacz iloraz tego ciągu.
Zad4. W ciągu arytmetyczny a1=4, r=3 zaś suma n początkowych wyrazów ciągu jest równa 732. Wyznacz n.
Zad5. Rowerzysta w ciągu pierwszej godziny przejechał 19km, a w ciągu każdej następnej godziny odcinek o 0.8 km krótszy od poprzedniego. Wiedząc, że w ciągu ostatniej godziny przejechał 15km,oblicz :
A) ile godzin jechał rowerzysta
B) długość drogi, jaką pokonał rowerzysta
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ