Co oznaczają w matematyce takie słowa:
convergent implies
amongst sequences
suggest
Recall the Alternating Series Test
seqeunce decreasing
non-standard definition
product starting
decreasing seqeunce so
divergent product choose
not just odd n choose
th this choice (and now we see we require )
equivalent
w matematyce
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Stały bywalec
- Posty: 271
- Rejestracja: 05 lis 2013, 15:46
- Podziękowania: 216 razy
- Otrzymane podziękowania: 2 razy
- Płeć:
-
- Stały bywalec
- Posty: 271
- Rejestracja: 05 lis 2013, 15:46
- Podziękowania: 216 razy
- Otrzymane podziękowania: 2 razy
- Płeć:
-
- Stały bywalec
- Posty: 271
- Rejestracja: 05 lis 2013, 15:46
- Podziękowania: 216 razy
- Otrzymane podziękowania: 2 razy
- Płeć:
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Stały bywalec
- Posty: 271
- Rejestracja: 05 lis 2013, 15:46
- Podziękowania: 216 razy
- Otrzymane podziękowania: 2 razy
- Płeć:
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 11
- Rejestracja: 19 lut 2009, 08:53
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
- Płeć:
Re: w matematyce
1/ convergent implies=jest zbieżne (co) implikuje;
2/ amongst sequences=wśród ciągów
3/ suggest=prowadzi do, sugeruje, że;
4/ Recall the Alternating Series Test=przypomnijmy test zbieżności dla szeregu o naprzemiennych znakach +/-;
5/ seqeunce decreasing=malejący ciąg;
6/ non-standard definition=definicja niestandardowa (
7/ product starting=iloczyn albo produkt kartezjański zaczynający się od...
8/ decreasing seqeunce so=ciąg malejący, więc, wobec tego/.../
9/ divergent product choose=rozbieżny iloczyn albo produkt wybierzmy/.../
10/ not just odd n choose= nie tylko nieparzyste n wybierzmy/.../
11/ th this choice (and now we see we require )=n-ty(?) ten wybów (i teraz widzimy, że żądamy/.../)
12/ equivalent=równoważny
żebym nie miał wątpliwości, musiałbym widzieć całe zdanie
jarekdelta2
2/ amongst sequences=wśród ciągów
3/ suggest=prowadzi do, sugeruje, że;
4/ Recall the Alternating Series Test=przypomnijmy test zbieżności dla szeregu o naprzemiennych znakach +/-;
5/ seqeunce decreasing=malejący ciąg;
6/ non-standard definition=definicja niestandardowa (
7/ product starting=iloczyn albo produkt kartezjański zaczynający się od...
8/ decreasing seqeunce so=ciąg malejący, więc, wobec tego/.../
9/ divergent product choose=rozbieżny iloczyn albo produkt wybierzmy/.../
10/ not just odd n choose= nie tylko nieparzyste n wybierzmy/.../
11/ th this choice (and now we see we require )=n-ty(?) ten wybów (i teraz widzimy, że żądamy/.../)
12/ equivalent=równoważny
żebym nie miał wątpliwości, musiałbym widzieć całe zdanie
jarekdelta2
-
- Stały bywalec
- Posty: 271
- Rejestracja: 05 lis 2013, 15:46
- Podziękowania: 216 razy
- Otrzymane podziękowania: 2 razy
- Płeć: