Adblock jest włączony: Serwis forum.zadania.info jest utrzymywany z wpływów z reklam (których wcale nie ma tu zbyt dużo). Proszę rozważyć wyłączenie Adblocka na tej stronie.
Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
aaddaamm12
- Witam na forum

- Posty: 2
- Rejestracja: 28 maja 2018, 09:44
- Płeć:
Post
autor: aaddaamm12 » 28 maja 2018, 09:54
Cześć, mam 2 zadania z transmitancji, z którymi nie za bardzo umiem sobie poradzić, z góry dziękuje za pomoc
zadanie 1. Wyznaczyć:
a) wzmocnienie
b) współczynnik tłumienia
c) częstotliwość drgań nietłumionych
d) okres drgań włąsnych
układu opisanego transmitancją:
K(s)= \frac{10}{s^2+5s+10}
zadanie 2. Naszkicować:
a) odpowiedź skokową elementu o transmitancji podanej poniżej (zaznaczając wartość stanu ustalonego)
b) odpowiedź na zadane warunku początkowe przy zerowym wymuszeniu
K(s)= \frac{3}{s^2+2s+1}
y(0)=3 y'(0)=1
-
aaddaamm12
- Witam na forum

- Posty: 2
- Rejestracja: 28 maja 2018, 09:44
- Płeć:
Post
autor: aaddaamm12 » 28 maja 2018, 09:59
Źle użyłem Latex'a, mam nadzieje ze teraz zadziała
zadanie 1
K(s)=\(\frac{10}{s^2+5s+10}\)
zadanie 2
K(s)=\(\frac{3}{s^2+2s+1}\)