Znaleźć A,B oraz C tak, aby przybliżony wzór całkowania był dokładny dla wielomianów możliwie wysokiego stopnia.
\(\int_{ \frac{-3}{2} }^{( \frac{3}{2} )} f(x)dx=Af( \frac{-3}{2})+Bf(0)+Cf( \frac{3}{2})\)
wzór całkowania
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Rozkręcam się
- Posty: 63
- Rejestracja: 19 mar 2015, 20:18
- Podziękowania: 21 razy
- Płeć:
-
- Rozkręcam się
- Posty: 63
- Rejestracja: 19 mar 2015, 20:18
- Podziękowania: 21 razy
- Płeć: