Rozkład liniowy modułu Younga jest definiowany przez funkcję:
E(y)=Ay+B,
gdzie A i B to współczynniki funkcji.
Warunki jakie powinna spełniać funkcja (1.11) mają postać :
E(y)=E2, dla y=-h/2
E(y)=E1, dla y=h/2
gdzie E1 i E2 to moduły Younga na powierzchniach określonych współrzędnymi
odpowiednio y=h/2 i y=-h/2.
Wyznacz:
1. Współczynniki A i B.
2. Położenie osi obojętnej a.
3. Efektywną sztywność belki EIeff.
Mechanika
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 8
- Rejestracja: 03 mar 2018, 13:06
- Podziękowania: 2 razy
- Płeć:
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
\(A = \frac{E2 - E1}{h}\)
\(B = \frac{E1 + E2}{2}\)
\(B = \frac{E1 + E2}{2}\)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl