Proszę pomóżcie w rozwiązaniu układu równań:
⎧3x+8y+5z+3s+10t=0
⎨x+2y+z−s+6t=0
⎩5x+12y+7z+s+22t=0
Proszę pomóżcie - układ równań
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 2
- Rejestracja: 20 sty 2018, 20:58
-
- Guru
- Posty: 17549
- Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękowania: 41 razy
- Otrzymane podziękowania: 7435 razy
- Płeć:
Re: Proszę pomóżcie - układ równań
To układ 2 równań z 5 niewiadomymi (jak od trzeciego odejmiesz pierwsze i podzielisz przez 2 to Ci wyjdzie drugie). On ma strasznie dużo rozwiązań.