Macierze
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Guru
- Posty: 17549
- Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękowania: 41 razy
- Otrzymane podziękowania: 7435 razy
- Płeć:
w/g schematu, który Ci podałam w poprzednim temacie, wychodzi \(A^{-1}= \begin{bmatrix} \frac{9}{26}&- \frac{1}{13}& \frac{3}{26}\\- \frac{2}{13} &- \frac{1}{13} & \frac{8}{13} \\- \frac{1}{26} & \frac{3}{13} &- \frac{9}{26} \end{bmatrix}\)
Warto to sprawdzić bo mogłam się pomylić .
Wyznacznik masz dobrze policzony,mi też wyszło -26.
Warto to sprawdzić bo mogłam się pomylić .
Wyznacznik masz dobrze policzony,mi też wyszło -26.