logika

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Krystek97
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 80
Rejestracja: 16 kwie 2016, 17:18
Podziękowania: 25 razy
Płeć:

logika

Post autor: Krystek97 »

\(\Omega\)={a,b,c,d},A={a},B={b,c}
Sprawdz czy prawda
\((A \cup A')\(B\B')= \emptyset\)
proszę o pomoc gdyż nwm jak to zrobić
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: logika

Post autor: kerajs »

\((A \cup A') \bez (B \bez B')=(\Omega) \bez (B ) =B'= \left\{ a,d\right\} \neq \emptyset\)
Krystek97
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 80
Rejestracja: 16 kwie 2016, 17:18
Podziękowania: 25 razy
Płeć:

Post autor: Krystek97 »

dzięki za pomoc
ODPOWIEDZ