różniczka zupełna pilne

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
AdrianR107
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 26 lis 2017, 13:25
Płeć:

różniczka zupełna pilne

Post autor: AdrianR107 »

Witam mam problem z sprawozdaniem poniewaz nie wiem jak policzyc niepewnosc wyniku za pomoca metody rozniczki zupełnej. Mam taki oto wzór n=sin⁡〖α_n 〗 √((d^2 (cos⁡〖α_n 〗 ) 〖^2〗)/〖(dsin〗⁡〖α_n-x_n)〖^2〗〗 +1)
Gdyby ktos wiedział jak to zrobic to prosze o pomoc.
AdrianR107
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 26 lis 2017, 13:25
Płeć:

Post autor: AdrianR107 »

n=sin \alpha_{n} \sqrt{ \frac{d^2(cosa_{n})^2}{(dsina_{n}-x_{n})^2} }
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6261
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Jak masz problem , w dodatku szybki, to pisz na maila :)
albo chociaż naucz się TeX'a i przeczytaj viewtopic.php?f=29&t=12617
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ