Błędy i niepewności metrologia

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
KridOOO
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 07 wrz 2017, 22:38
Płeć:

Błędy i niepewności metrologia

Post autor: KridOOO »

https://imgur.com/a/iN3Qx
Witam czy ktoś wie jak zrobić zadanie ze zdjęcia? Mnie wyszło 3,15498 ale nie jestem pewny czy zrobiłem to dobrze :/
średnia y=1
odchylenie standardowe s=0,000004
Niepewność A Ua=0,00000023094
Niepewność B Ub=1.15498
Niepewność złożoną przyjąłem że jest równa Ub bo jest znacznie większa od Ua
I niepewność rozszerzoną Up=2+Uc=3,15498
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6267
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

zły tok rozumowania, poza tym nie zrobiłeś tego polecenia do końca, miałeś zapisać końcowy wynik pomiarów
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
abelkabel
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 06 gru 2017, 12:41
Płeć:

Post autor: abelkabel »

Przeanalizuj jeszzce raz na spokojnie i od początku... Korki ma racje..
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6267
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

:)
nieudolna forma reklamy, komu to potrzebne i komu ma to służyć :?:
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ