Oblicz wartość wyrażenia 1 + 1/(1+1/(1+1/(…))) =

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
piotrponiedz
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 06 lip 2017, 17:30
Płeć:

Oblicz wartość wyrażenia 1 + 1/(1+1/(1+1/(…))) =

Post autor: piotrponiedz »

Witam was!
bardzo prosze o jesli nie rozwiazanie, to przynajmniej wskazowki w tym zadaniu,

pozdrawiam serdecznie! :)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

ciąg Fibonacciego :?:
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

\(x=1+ \frac{1}{1+\frac{1}{1+\frac{1}{1+...} } } \wedge x>1\\
x=1+\frac{1}{x} \\
x^2-x-1=0\\
....\)
ODPOWIEDZ