Podstawy Konstrukcji Maszyn

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
crasher31
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 12 cze 2017, 20:10

Podstawy Konstrukcji Maszyn

Post autor: crasher31 »

Na wałku o średnicy d=40 mm osadzono przy pomocy zarówno połączenia

wciskowego jak i kołkowego koło zębate o średnicy D=100mm. Zaprojektować to połączenie

przy założeniu że maksymalny moment obrotowy wynosi 450 N*m a w czasie rozruchu

możliwe jest dwukrotne przeciążenie. Długość piasty l=80 mm. Zaproponować zastosowanie

i zamienniki materiałowe.
Prosze o pomoc, najlepiej prv, możemy sie dogadać pieniężnie lecz potrzebuje to na juz
ODPOWIEDZ