Oblicz wskazanie woltomierza - prąd stały

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
pankleks1000
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 62
Rejestracja: 25 mar 2016, 23:23
Lokalizacja: Cape Verde
Podziękowania: 36 razy
Płeć:
Kontakt:

Oblicz wskazanie woltomierza - prąd stały

Post autor: pankleks1000 »

Dane: \(R1=10 \Omega , R2=10 \Omega, R3=10 \Omega , R4=50 \Omega , P4=0,2kW\)
Szukane Uv=?
Załączniki
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (76.9 KiB) Przejrzano 1907 razy
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

\(P_4=I_4^2R_4= \frac{U_4^2}{2} \So I_4=.... \ , \ U_4=....\\
U_2=I_4R_2=...\\
U_3=U_2+U_4=...\\
I_3= \frac{U_3}{R_3}=...\\
I_1=I_3+I_4=...\\
U_1=I_1R_1=...\\
U_V=E=U_1+U_3=...\)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ