zadanie z mechaniki technicznej

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
sylwekbacz1
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 23 kwie 2017, 18:19
Płeć:

zadanie z mechaniki technicznej

Post autor: sylwekbacz1 »

Mam problem z zadniem. Muszę obliczyć Ra,Rd, a mam podane tylko P=2, Q=2
http://winntbg.bg.agh.edu.pl/skrypty/0012/
chodzi mi o zadanie 7 z 25 strony
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

sylwekbacz1 pisze:..a mam podane tylko P=2, Q=2
są jeszcze podane dwóch kątów więc ułóż równania: na wypadkowy moment sił i siłę wypad. przyrównaj do zera i rozwiąż.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ