Proszę o obliczenie całki

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
loganus
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 17 lut 2017, 20:53
Podziękowania: 1 raz

Proszę o obliczenie całki

Post autor: loganus »

Hej bardzo prosże o obliczenie tej całki
Obrazek

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Post autor: panb »

A ty nie umiesz?
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Post autor: panb »

\(\int \left( \frac{\sqrt x}{x}-2\sin x \right)dx=\int x^{- \frac{1}{2} }dx-2\int \sin x dx\)
  • Odp.: \(2(\sqrt x+\cos x)+C\)
ODPOWIEDZ