Wyznacz dziedzinę, zbiór wartości i narysuj wykres funkcji

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Szajbot96
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 29 sty 2017, 20:00
Płeć:

Wyznacz dziedzinę, zbiór wartości i narysuj wykres funkcji

Post autor: Szajbot96 »

f(x)=x^ 108/102
g(x)=x^100/99
mint18
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 12
Rejestracja: 29 sty 2017, 01:11
Płeć:

Re: Wyznacz dziedzinę, zbiór wartości i narysuj wykres funkc

Post autor: mint18 »

Używaj LaTeXa. Twoje wyrażenia są niejednoznaczne. Nie wiadomo czy chodzi o \(x^{ \frac{108}{102} }\) czy \(\frac{x^{108}}{102}\).

Zapoznaj się z tym:
viewtopic.php?f=6&t=568
Szajbot96
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 29 sty 2017, 20:00
Płeć:

Post autor: Szajbot96 »

\(f(x)=x^ \frac{108}{102}\)
\(f(X)x^ \frac{100}{99}\)
Szajbot96
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 29 sty 2017, 20:00
Płeć:

Post autor: Szajbot96 »

\(f(x)=x^ \frac{108}{102}\)
\(g(x)=x^ \frac{100}{99}\)
ODPOWIEDZ