Wektory.

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
userned
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 18
Rejestracja: 18 gru 2015, 15:57
Podziękowania: 2 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Wektory.

Post autor: userned »

Znaleźć czas po upływie którego prędkość ciała wyrzuconego ukośnie pod kątem a do poziomu z
prędkością początkową v0 utworzy z poziomem kąt b "beta". Dane jest przyśpieszenie ziemskie g.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

\(tg \beta = \frac{v_osin \alpha - gt}{v_ocos \alpha }\)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ