obliczanie strat i moc energi

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
piratartek
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 17 paź 2016, 18:44
Płeć:

obliczanie strat i moc energi

Post autor: piratartek »

Witam prosiłbym o rozwiązanie tego zadania

W linii o napięciu znamionowym 15 kV i impedancji Zl = (3+j4) Ω wystąpiły straty

mocy czynnej ΔP=6,3 kW. Obliczyć moc odbioru przyłączonego na końcu linii, przy założeniu, że odbiór ma charakter pojemnościowy, a współczynnik mocy odbioru cosϕ2 = 0,9.
ODPOWIEDZ