Mechanika - statyka 3D

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Garniturek
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 08 maja 2016, 13:47

Mechanika - statyka 3D

Post autor: Garniturek »

Witam, proszę o pomoc i sprawdzenie ułożonych przeze mnie równań. Największy dylemat mam z Miz, nie wziąłem pod uwagę siły S1, gdyż po zrzutowaniu na któryś z boków będzie ona przecinać oś Z, czy dobrze?
Nie wprowadziłem kątów, aby nie zepsuć czytelności obrazka, proszę o wyrozumiałość
Fix: -S1*cos*cos - S2*cos*cos - S3*cos + P*cosα - Ax = 0
Fiy: S1*cos*sin + S2*cos*sin + P*sinα + Ay = 0
Fiz: S1*sin + S2*sin - S3*sin -Q + Az = 0
Mix: S2*sin*6a - S3*sin*6a - Q*3a = 0
Miy: -S1*sin*a - S2*sin*a + S3*sin*2a + Q*a - Az*2a = 0
Miz: -P*cosα*6a + S3*cos*6a - s2*cos*cos*6a + Ay*2a = 0

http://iv.pl/images/81012299491207896420.jpg
ODPOWIEDZ