Zadanie PKiM

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Berciik
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 15 maja 2016, 13:08
Płeć:

Zadanie PKiM

Post autor: Berciik »

Witam,
Jestem studentem ETI i mam problem z tym przedmiotem (PKiM) czy byłby ktoś tak miły i pomógł mi rozwiązać to zadanie ?

Na kole żeliwnym o średnicy zewnętrznej d = 600mm osadzono wieniec ślimacznicy (koła ślimakowego) o średnicy df = 626mm i szerokości b = 120mm. Zaprojektować dane połączenie w tym wyznaczyć wartość wcisku i temperaturę t2. Zaproponować zamiennik materiałowy ślimacznicy spełniający warunki zadania.
ODPOWIEDZ