poprawne zapisanie równania

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
matslow
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 09 maja 2016, 15:09

poprawne zapisanie równania

Post autor: matslow »

np. x = 3, 7, 10, 15, 18
funkcja prawdopodobieństwa = 0,2, 0,15, 0,25, 0,40, 0


N(1)=3*0,2=
N(2)=3*0,15+7*0,2=
N(3)=3*0,2+7*0,15+10*0,25=

itd....
jak zapisać tą sumę poprawnie za pomocą równania?
matslow
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 09 maja 2016, 15:09

Post autor: matslow »

N(t)=\int_{t}^{t+1} \int_{0}^{x} znalazlem cos takiego... proszę o kontakt priv
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ