OPTYMALIZACJA FUNKCJI

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
monty37
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 25 sty 2016, 15:44
Płeć:

OPTYMALIZACJA FUNKCJI

Post autor: monty37 »

Witam mam problem z poniższym zadaniem optymalizacyjnym, prosił bym o rozwiązanie zadania, z góry dziękuję za pomoc.

Maksymalizować : f = 5x2 + x3 +4x4

przy ograniczeniach: -x1 + 5x2 +2x3 + 5x4 <=5
3x2 + x4 = 2
-x1 + x3 + 2x4 = 1

x1>=0 x2>=0 x4>=0 x3 bez ograniczeń,
ODPOWIEDZ