Pochodna funkcji

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
keizo1337
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 19 sty 2016, 22:17
Płeć:

Pochodna funkcji

Post autor: keizo1337 »

Witam, w jaki sposób wyznaczyć pochodną funkcji f(x) = 2^x - 4 ? Z góry dziękuję za pomoc!
lambda
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 285
Rejestracja: 11 sty 2016, 13:20
Otrzymane podziękowania: 148 razy
Płeć:

Post autor: lambda »

\(f'(x)=(2^x)'-(4)'=2^xln2-0=2^xln2\)
ODPOWIEDZ