sigma ciało 4

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Rosee1993
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 381
Rejestracja: 04 gru 2012, 16:38
Podziękowania: 239 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz

sigma ciało 4

Post autor: Rosee1993 »

Mam zadanko, że \(X=[0,1]\) i \(K= \left\{ [0, \frac{1}{4}), \left\{\frac{1}{2} \right\}, [\frac{1}{2},1) \right\}\). Mam wyznaczyć elementy \(\sigma\)-ciała.

Wiem, że to jest zbiór pusty, zbiór X, elementy K i ich dopełnienia oraz sumy poszczególnych juz wypisanych elementów oraz ich dopełnienia. Ale potrzebuję zobaczyć, jak to wy wypisujecie te elementy. Proszę o pomoc ;)
Rosee1993
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 381
Rejestracja: 04 gru 2012, 16:38
Podziękowania: 239 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz

Post autor: Rosee1993 »

Pomoże ktoś?
ODPOWIEDZ