sigma ciało

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Rosee1993
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 381
Rejestracja: 04 gru 2012, 16:38
Podziękowania: 239 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz

sigma ciało

Post autor: Rosee1993 »

Niech \(M\) będzie \(\sigma\)-ciałem. Uzasadnij, że jeżeli \(A_{i} \ \in \ M\) \(i=1,2,...\)
a) \(\bigcup_{i=1}^{n} \ A_{i} \ \in \ M\)
b) \(\bigcap_{i=1}^{n} \ A_{i} \ \in \ M\)
c) \(\bigcap_{i=1}^{ \infty } \ A_{i} \ \in \ M\)

Proszę o pomoc.
ODPOWIEDZ