Zadanie z wykorzystaniem metody Runge-Kutty II rzędu

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
szybki783
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 17 lut 2015, 10:52
Płeć:

Zadanie z wykorzystaniem metody Runge-Kutty II rzędu

Post autor: szybki783 »

Proszę o pomoc w zadaniu

Wykorzystaj jeden krok w poszukiwaniu rozwiązania problemu początkowego danego poniżej metodą Runge-Kutty II rzędu
\(\frac{dw}{dx}= \frac{1+x}{w^3}; w(0)=1 ; \Delta x= \frac{1}{4}\)
ODPOWIEDZ