Witam prosze o pomoc w rozwiazaniu

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
cloud27
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 20 kwie 2008, 22:16

Witam prosze o pomoc w rozwiazaniu

Post autor: cloud27 »

Dla jakich wartości parametru a parabola y=ax^2 jest styczna do krzywej y=lnx

Przy jakich wartościach a i b punkt P(1,3) jest punktem przegięcia krzywej y=ax^3+bx^2



Z góry dziękuje i pozdrawiam
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1868
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

ODPOWIEDZ